petak, 22. listopada 2010.

Branka Primorac - Ljubavni slučaj mačka Joje

Branka Primorac - Ljubavni slučaj mačka Joje

O piscu:
Branka Primorac rođena je kao Branka Matić u Zagrebu. Mnogo godina kasnije postala je Branka Primorac, promjenom bračnog stanja. Ima dvoje djece Ladu i Dražena, a njezin najveći san bilo je novinarstvo, koji se ostvario tijekom apsolventskog statusa upisom u jednogodišnju Vjesnikovu školu i poslije obavezne prakse u Večernjem listu. No, njezino spisateljsko iskustvo započelo je tek kasnije, a za sve je kriv "Maturalac" kojeg su čitatelji dobro primili. Osim te knjige napisala je još: "Sve zbog Ane", (nastavak Maturalca), Perešin, život i smrt, Moj djed astronaut i Ljubavni slučaj mačka Joje. Njena djela nagrađena su mnogim nagradama: Maturalac( nagrada - Mato Lovrak), Perešin (nagrada - Bili su prvi kad je trebalo).

Vrsta djela: dječji roman

Tema: Ljubavni slučaj mačka Joje

Kompozicija: 17 poglavlja

Fabula:
UVOD - U stan obitelji Sertić dolazi prijeteće pismo.
ZAPLET - svi su zabrinuti i odlaze u potragu, Tihomir i Silvio ostanu zaključani u podrumu.
VRHUNAC - Štef i gospodin Tomić s pazikućom istražuju kotlovnicu ali istraživanje završi kobno jer se Štef onesvijesti, Sjekira i njegova banda oslobađaju Tihomira i Silvija te krenu u potragu.
RASPLET - Na tv-u u emisiji o kućnim ljubimcima pojavljuje se i sam urednik te emisije sa svojom perzijskom mačkom Larom i Jojem.
ZAVRŠETAK - Odlazak na policiju gdje se slučaj rješava, Sertićevi odvode svojeg mačka kući, no on je jako tužan sve dok na tv - u ponovno ne vidi svoju voljenu.

Likovi:
Joje - ludo zaljubljen, nepromišljen ,naivan
Lara - obožava i voli Joju
Biserka - zabrinuta, pažljiva
Tihomir - voli Joju, brine se o njemu , zabrinut , snalažljiv
Štef - zabrinut, voli Joju , šaljiv

Moj osvrt:
Meni se ovo djelo u početku nije svidjelo. No, čitajući postalo mi je sve zanimljivije. Govori o tome kolika je sreća kad imaš kućnog ljubimca jer kad si napušten on te uvijek sasluša poput pravog prijatelja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.